torsdag, januari 31, 2008

utesluten ur schacksällskapet

"Ska vi spela schack?" undrade Björn.
"Sschack?" svarade jag med visslande s. "Är du ssäääker på det?"

Jag var segerviss, satte mig tillrätta vid bordet och ställde upp mina pjäser lite här och var.
"Så där får man inte göra. Va fan, du fuskar!" utbrast Björn uppriktigt förbannat.
Jag valde den vuxna vägen och lät honom ställa ut pjäserna som de tydligen ska stå istället. Jag stirrade lite och tog ett par klunkar ur min öl medans han höll på. Då kom även Magnus och slog sig till bords. Jag välkomnade honom hjärtligt med en komplimang för hans fluffiga frisyr, i hopp om att få med mig honom i kampen mot Björn, men till inget nytta. Magnus pekade och började gasta även han när han såg mitt första drag; en så kallad niotaktare med min bästa bonde.
"Du vet ju inte hur man spelar! Lägg ifrån dig ölen och spela seriöst för fan!"
och så blev det sån där arg stämning igen, de satt båda ivrigt på sin vakt och granskade min varenda rörelse, reagerade högljutt och viftande så fort jag gjorde ett försök. Och på den vägen var det. Jag tog mig i kragen och gjorde till slut en bra match. Knockade ut minst en två tre bönder, och tack vare en spektakulär kamikaze med damen fick jag med mig en av Björns löpare också, innan det tydligen var "schackmatt" eller vad det var.

"DU LURADE MIG!!" sa jag med skrovlig röst.
"Du är utesluten ur schacksällskapet" sa Anna i egenskap av ledare för deras gäng.
Tobias satt vid en dator och grät.
Jag stormade ut.

torsdag, januari 17, 2008

morgonrock hela dagen

Idag fick jag göra straffet efter monopolförlusten, att behöva ha en morgonrock på mig hela dagen. Det kändes ovanligt och var lite kallt utomhus men det var okej. Förutom när jag skulle till affären och gick förbi en barnfamilj och vinden tog tag i rocken nere vid benen och den flög upp, och de började skrika och jag försökte springa när någon ilsken jävel jagade ifatt och brottade ned mig. Då ropade jag att han för i helvete skulle vara försiktig med min nya morgonrock som jag älskar. En pöbel samlades kring mig, jag låg och stödde mig på armarna som en sjöjungfru och undrade vildsint va fan som skulle hända nu. Och innan nån hann reagea så kravlade jag mig bara snabbt in i affären och ropade "FRRRRRIIIIIISTAAAAAAAAAAAAD" som Quasimodo. Och då fanns det inget mer de kunde göra.

Hrmrhm. Och nu är dagen över i alla fall.

monopol som bossar

Det har blivit mycket monopol på sistone. Det är roligt. Men idag kom jag tvåa, och alla som förlorar får ett straff, så imorgon måste jag ha morgonrock på mig i skolan. Det blir inte så kul.

Det här är en tradition importerad från min gode vän Gabriels familj. Man tar spelet på yttersta allvar och sitter som bossar runt ett bord, man måste vara artig och tilltala varandra "med all respekt". Om någon säger nåt och alla är överrens om att det är det minsta respektlöst mot en annan så tilldelas den personen en varning, alternativt böter. Fiffel och båg är strängt förbjudet. Dessutom hedras vinnaren på en tron efteråt med "The Godfather Theme" spelandes på en bandspelare. Förlorarna får komma i turordning och erkänna denne som den för kvällen obestridde konungen/ drottningen.

Och så får alla förlorare ett varsitt straff som sagt. En får hålla tal imorgon på lunchen, en annan knackar på hos en granne i bara boxershorts, jag måste ha morgonrock, osv osv. Det är roligt, och samtidigt INTE. Det är inte meningen att vara roligt. Det handlar om respekt.

- Ey Paulie, take a walk, okay?
- I'll be around.

onsdag, januari 16, 2008

2008 blir bäst

Jag har rapporterat, hmm, INGENTING sen sist. Dåligt.

Men nu är jag tillbaks. Hej!