söndag, oktober 26, 2008

torsdag, oktober 09, 2008

kraftigt förkyld

I tre dagar har jag varit kraftigt förkyld, det är inte så kul. Min röst går upp och ned, försvinner och kraxar och tycks vara utom kontroll. Och när jag skrattar låter det som Christer Petterssons gråtgrymtningar. Det är inte kul alls. Och jag ska inte tjata om rösten, men ibland låter den även som Lars Leijonborgs vilket är roligt eftersom den då även låter som min gamla rektor Svante. De var varandra upp i dagen.

Ja, ni. Svante. Den gamle ärkerivalen, ärkenöten. Vi kom inte alltid överrens på min mellanstadietid och högstadietid, Svante och jag. Han ackshepterade inte mina rebelliska tilltag. Till exempel om jag uttryckte ointresse för ämnena töntkunskap och matematik, eller om jag fick för mig att tala engelska på gymnastiken och vara hoppetoss på engelskan, då uppskattades det då visst inte och man behövde gå upp och få skäll av Svante. Och så förblev vi osams. Men i efterhand måste jag få förklara att jag ngo aldrig ogillade Svante egentligen. Han var bra. Eller i alla fall okej. Och jag är rätt säker på att det var ömsesidigt, men hursomhelst kom just en ny hostattack medan jag skriver och det är verkligen hemskt att vara sjuk, måtte jag snart bli bra igen. Det här funkar inte längre. Och för nån kvart sen hittade jag numret till den gamla högstadieskolan, så jag ringde med min nya kraxande röst och sa att det var rektor Svante som ringde. Men det gick inte att hålla masken, så mitt i meningen började jag skratta och kraxa åt mig själv eftersom det hade låtit så likt, och då la de bara på.

Men i alla fall, någon som har några bra tips mot förkylningar? I förrgår natt försökte jag skrämma bort den med whisky. Det funkade inte, det blev bara värre. Sen provade jag att sitta helt tyst i 5 timmar, det funkade inte heller. Sen provade jag att dricka te med honung, lägga hackad vitlök på en nattmacka och även att äta glass, men ingenting har funkat. Så nu sitter jag här och hostar igen och kraxar och vet inte vad jag ska göra.